'PROVOKASYONA GELMEYELİM'
Provokasyona gelmeyelim Almanya'da kimi siyasiler tarafından dillendirilen "giriş yasağı” fikrine katılmadığını kaydeden Maas, bunun hiçbir
şeyi çözmeyeceğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın provoke etmeye çalıştığını ileri süren Maas,”O şimdi kışkırtmak için uğraşıyor. Provokasyona gelmemek için dikkat etmeliyiz” diye konuştu.
Türkiye'yi tamamen Avrupa'dan uzaklaştıracak bir politikadan uzak durulması gerektiğine işaret eden Maas, bunun Türkiye'yi Putin'in yanına iteceğini savundu. Maas, twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise, ancak diyalogla bir şeyler elde edilebileceğini yazdı.
'NATO MÜTTEFİKİNİN BUNU YAPMASI...'
ARD'de "Bericht aus Berlin" adlı programa konuk olan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Grup Başkanı Volker Kauder (CDU) de Nazi benzetmesine tepki gösterdi. Kauder,” NATO müttefiki bir ülkenin Cumhurbaşkanının başka bir üye ülke hakkında söyledikleri inanılmaz ve kabul edilemez” dedi. Kauder, "üstelik bunu hukuk devleti konusunda önemli sorunları olan bir ülkenin lideri yapıyorsa” diye konuştu.
CDU Başkan Yardımcısı Julia Klöckner ise, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Nazi benzetmesini "Çirkin ve tarih bilmezlik” olarak nitelendirdi.
Passauer Neuen Presse gazetesine konuşan Hristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise, "Boğazın despotu raydan çıktı” sözleriyle tepki gösterdi.
'GERİ KABUL ANLAŞMASINI İPTAL EDELİM'
Nazi benzetmesine tepki gösteren Sol Parti Federal Parlamento Grup Başkanı Dietmar Bartsch ise Başbakan Angela Merkel'i Geri Kabul anlaşmasını iptal etmeye çağırdı. "Türkiye ile yapılan anlaşma Avrupa'yı şantaja açık hale getirdi” diyen Bartsch, Redaktionsnetzwerk Deutschland‘a (RND) yaptığı açıklamada, Almanya'nın geri kabul anlaşmasının iptali için çalışması gerektiğini söyledi. Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen de ARD'de yaptığı açıklamada, Alman Hükümetini önlem
almaya ve kırmızı çizgi belirlemeye çağırdı. (DHA)
Editör: TE Bilişim