Şuhut Kapalı Pazarı'nda, av sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlarda balık satışları başladı. Hamsi balığı, kilosu 50 ile 100 lira arasında değişen fiyatlarıyla öne çıkıyor. Vatandaşlar, 300 TL'yi bulan kırmızı et fiyatlarına alternatif olarak balığa ilgi gösteriyor. Balık fiyatları ise türlerine göre 50 ile 150 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Balıkçı esnafı Ali Türk, bu yıl balığa olan ilginin önceki yıllara göre arttığını belirterek, "Bu yıl balık sezonunu açtık. Balık fiyatları 50 ile 100 TL arasında değişiyor. Balığın sağlığa faydaları, özellikle omega-3 içeriği önemli bir besin kaynağı olduğunu gösteriyor" dedi.

Alışveriş için pazarda bulunan Hasan Koç, hamsi balığını kilosu 50 TL'den aldığını ve ailesiyle keyifle yiyeceklerini söyledi. Koç, "Hamsi pazarındayız, 50 TL'ye hamsi aldık. Ailece tüketmek için çok güzel. Hamsinin zihinsel gelişime ve kas gelişimine faydalı olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Karslıoğlu: “Kahramanmaraş’ta İnşaat Ustası Kalmadı” Karslıoğlu: “Kahramanmaraş’ta İnşaat Ustası Kalmadı”

Başka bir müşteri olan Yener Yıldırım ise vatandaşların av yasağının kalkmasını dört gözle beklediklerini ifade etti. Yıldırım, "Her yıl aynı reyondan kaliteli balıklar alıyoruz. Fiyatları da oldukça makul buluyoruz. Pazarda fiyatlar 50 ile 100 lira arasında değişiyor. Balıklar şu anda çok taze, çünkü sezonun başındayız" şeklinde konuştu.

Balık pazarı, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için uygun fiyatlı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Av sezonunun açılmasıyla birlikte, Şuhut Kapalı Pazarı'nda balık alışverişi yapan vatandaşlar, bu besinin sağlığa olan faydalarının da bilincinde.

Editör: Sueda AKKÖK