SİYASET

CHP'li Ali Öztunç Kahramanmaraş'ın eğitim sorununu Meclise taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Onikişubat ilçesi Selimiye mahallesinde yaşanan okul sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Abone Ol

Türkiye yap-boz tahtasına dönüşen eğitim sistemindeki sorunlarla boğuşurken, Onikişubat ilçesinde yer alan Selimiye İlk ve Ortaokulu öğrencileri de zor şartlar altında eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Sağlıksız koşullar içerisinde eğitim öğretim hayatlarına devam eden öğrenciler, hali hazırda bozuk olan sistemin içerisinde bir hayli dezavantajlı konumdalar.
Bir evin odaları büyüklüğünde sadece 5 dersliği olan okulda tam 330 öğrenci eğitim görürken, okul mahallenin ihtiyaçlarını hiçbir şartta karşılayamaz vaziyette. Mahallede yaşayan bazı öğrenciler ise taşımalı sistemle başka mahallelerdeki okullara yönlendiriliyor.
Ödenek geldiği halde okulun yapılmadığı iddiaları ayyuka çıkarken CHP’nin çalışkan ismi Ali Öztunç, konuyu TBMM gündemine taşıyarak sorunların çözülmesi adına merak edilen sorulara yanıt aradı.
Öztunç’un Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesi aynen şu şekilde:
 
 Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesi Selimiye Mahallesi’nde yer alan Selimiye İlk ve Ortaokulu 1959 yılından bu yana eğitim veriyor. Okulda 5 derslikte 330 öğrenci eğitim öğretim görürken, mahallede yaşayan bazı öğrenciler ise çevre mahallelerdeki okullarda taşımalı sistem kapsamında öğrenim görüyor. Öğrenciler 16 metre kare ve bir evin odalarından küçük sağlıksız bir ortamda eğitim görmektedir. Mahalle sakinlerinin yıllardır yeni okul yapılması talepleri yetkililerce cevapsız bırakılmıştır. Çocuklarımızı kalabalık sınıflardan ve sağlıksız ortamda eğitim görmelerinden bir an önce kurtararak, çağın gereklerine uygun yeni bir okul yapılması zorunluluktur.
Buna istinaden;
Bu okulun yapılması için ödeneğinin geldiği halde yapılmadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise neden yapılmamaktadır?
Mahalle sakinlerinin yeni okul taleplerinin yıllardır dikkate alınmamasının nedeni nedir?
Mevcut öğrenci sayısı dikkate alındığında sınıfların öğrenci sayısının kalabalık olduğu anlaşılmaktadır. Bu okulda her sınıfta kaç öğrenci eğitim görmektedir?
Bu çağda, 16 metrekarelik daracık sınıflarda ve sağlıksız bir ortamda çocuklara eğitim verilmesini doğru buluyor musunuz?
Söz konusu mahallemize ihtiyacı olan bu okulu ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?