Hamas'ın İsrail'e yönelik Aksa Tufanı operasyonunu başlatmasıyla gelişen olaylar şiddetleniyor. Sabah saatlerinde Hamas'ın İsrail'e 5 bin roket ve havan mermisi fırlatması, bölgedeki gerilimi tırmandırdı. Daha da kötüsü, Hamas güçlerinin İsrail topraklarına girerek çok sayıda İsrail askerini rehin almasıyla kriz daha da derinleşti.

İsrail, Hamas'ın bu operasyonuna Demirden Kılıçlar adıyla karşı saldırı başlattı ve olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. İsrail, havadan Hamas hedeflerini vuruyor.

Kahramanmaraş'ta Esrarengiz Olay! Evinin Banyosunda Ölü Bulundu... Kahramanmaraş'ta Esrarengiz Olay! Evinin Banyosunda Ölü Bulundu...

Ancak bu çatışmaların en büyük bedelini siviller ödüyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 232 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail tarafında ise 300'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, Aksa Tufanı operasyonunun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan mermisi fırlattıklarını açıkladı. Dayf, İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldıklarını ve İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattıklarını belirtti.

Dayf ayrıca operasyonun İsrail'in beklediğinden daha büyük olacağını ve İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini sona erdirmek için birleşmeye çağırdı.

İsrail'den yapılan açıklamada ise Hamas'ın saldırılarının ciddi sonuçlar doğuracağı ve Hamas'ın bu sonuçlara katlanması gerektiği ifade edildi. "Savaş durumu alarmı" ilan edildi ve İsrail halkına korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı verildi.

Bu çatışma, bölgede artan gerilimi ve endişeleri artırıyor.

Editör: Sueda AKKÖK