Sokak hayvanları için 7/24 esasına göre daima görev başında olan, bakımları ve sağlık kontrollerini üstlenerek onları sıcak yuvalarına kavuşturan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 4 Eylül Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Proje kapsamında şehrin muhtelif noktalarından 600’e yakın öğrenci, Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek can dostlarla bir araya geldi. Barınakta rehabilite edilen sokak hayvanlarını severek mama veren öğrencilere, can dostları oyun arkadaşı oldu. Ziyarette veteriner hekimler, sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi ile tedavi süreçleri hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. Programda, ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunularak hediyeler de verildi.

Yeni Kahramanmaraş’ın Yenilikçi Yeniden Yapılanma Planı Görüşüldü Yeni Kahramanmaraş’ın Yenilikçi Yeniden Yapılanma Planı Görüşüldü

“Can Dostlar İçin Gayretimizi Sürdürüyoruz”

Programda minik öğrencilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi olarak şehir genelinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda yavrularımız, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etme fırsatı buldu. Burada can dostlarla bir araya geldiler, buradaki faaliyetlere ilişkin bilgiler aldılar. Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onlar için yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Daima can dostlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Hayvan Derneği Temsilcilerinden Büyükşehir’e Teşekkür

Sokakta Bir Patili Derneği Başkanı Deniz Balıkçı, “Öncelikle bu güzel farkındalık etkinliği için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iş birliği içerisinde sokak hayvanlarına yönelik çok ciddi yol alıyoruz. Çocukların bugün burada can dostlarımızla bir araya gelmesi de çok kıymetli. Çünkü hayvan sevgisi çocukluktan başlıyor” diye konuştu. Dernek üyesi Bedirhan İspir, “Öncelikle bu anlamlı günde bu alanı çocuklara açtığı için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Burada çok güzel bir ortam var. Çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması için çok güzel bir etkinlik” ifadelerini kullandı. Diğer bir üye Sevcan Büyükçapar, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde böyle güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenlediği için öncelikle Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Çocuklar burada can dostlarımızla bir araya geldi, onlarla yakından ilgilendi. Bu bizi de çok mutlu etti” cümlelerini kaydetti.

“Çok Özel Bir Etkinlik Oldu”

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyarete gelen öğrencilerden Melike Ceren Ayhan, “4. sınıf öğrencisiyim. Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan barınağına geldik, burada hayvanları sevme fırsatı buldum. Hepimiz hayvanları sevmeli ve onlara iyi bakmalıyız” dedi. Hatice Teke, “Hayvanları çok seviyorum. Bugün de burada hayvanlarla daha yakından ilgilendim. Çok mutlu oldum, çok heyecanlıyım” diye konuştu. Diğer bir ziyaretçi Derin Asya Erkan, “Bahaeddin Karakoç İlkokulu’nda okuyorum. Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan barınağına geldik. Bizim için çok özel bir program oluyor. Hayvanları daha yakından tanıma ve sevme imkânımız oldu. Burada yapılan çalışmaları gördük. Hayvanlar için çok güzel bir yer. Bu güzel etkinlik için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Nisa Eken de, “4. sınıfa gidiyorum. Hayvanları çok seviyorum. Bugün de hayvanların kaldığı yeri yakından görme fırsatım oldu. Hayvanları sevdim, onlarla daha yakından ilgilendim. Benim için çok özel bir gün oldu. Daha sonrasında tekrar tekrar buraya geleceğim” cümlelerini kaydetti.

Editör: Sueda AKKÖK