1 gün önce KAHRAMANMARAŞ

Büyükşehir Belediyesinin Kültür Yayınları’ndan Yitiksöz Dergisi, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği tarafından yılın dergisi ödülüne layık görüldü. İstanbul’da gerçekleştirilen programda ödülü derginin Genel Yayın Yönetmeni Duran Boz teslim aldı.

1 gün önce KÜLTÜR-SANAT

Büyükşehir Belediyesi, 25 Ekim Cuma günü NFK Kültür Merkezi’nde Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katılımı ile “Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu söyleşi düzenleyecek. Saat 20.00’da başlayacak söyleşiye tüm vatandaşlar davet edildi.

1 gün önce ASAYİŞ

Kahramanmaraş’ta deprem konutlarında çalışan işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın çıktı. Yangın paniğe neden olurken, konteyner içerisinde kimsenin bulunmaması facianın önüne geçti.

1 gün önce KÜLTÜR-SANAT

Kahramanmaraş’ta baston ustasının doğaya ve hayvanlara olan sevgisi el sanatına yansıdı. 50 yıldır ahşap oymacılığı yapan 66 yaşındaki Adem Durdu, ürettiği kartal başlı bastonları başta Kahramanmaraş olmak üzere Türkiye’nin dört bir köşesine gönderiyor.

1 gün önce ASAYİŞ

Kahramanmaraş’ta ormanlık arazide çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

2 gün önce KAHRAMANMARAŞ

Yusuflar Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Fırat Görgel, “Yusuflar Mahallesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız süreci hızlandıracak. Vatandaşlarımızın da bu sürece katkı sağlamasını bekliyoruz. Çok büyük bir afet yaşadık. Gelin hep birlikte Yusuflar Mahallemizin yaşam koşullarını, yapı stoğunu iyileştirelim, örnek bir iş çıkaralım” dedi.

2 gün önce KAHRAMANMARAŞ

Toplumun tüm kesimlerine yönelik projelerle ‘daha mutlu ve daha yaşanabilir Onikişubat’ı inşa etmek için var gücüyle çaba sarf eden Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, son olarak kadınlara yönelik ücretsiz yüzme kursu başlattı.

2 gün önce KAHRAMANMARAŞ

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde paydaş kurumların katılımıyla Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, kış aylarında gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin eylem planının oluşturulması ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması gibi pek çok konu değerlendirildi.

2 gün önce KAHRAMANMARAŞ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, paydaş kurum temsilcileri ve gönüllülerin katılımıyla Kahramanmaraş Millet Ormanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, ormanlık alanı evsel ve ambalaj atıklarından temizledi.

2 gün önce KAHRAMANMARAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat’ın işlek arterlerinden Av. Mehmet Ali Kısakürek Caddesi’nde orta refüj ve kavşakların düzenlemesini yaparak bir yandan kent estetiğini sağlarken bir yandan da bölgede trafik akışını düzenliyor.