Kahramanmaraşlı Depremzede Esnafın Sim Sırmadan Yaptığı Ürünler İlgi Görüyor Kahramanmaraşlı Depremzede Esnafın Sim Sırmadan Yaptığı Ürünler İlgi Görüyor
Ziraat Mühendisleri Odasından Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformunun Önerisine Destek
Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformunun, Şehrimizin merkezinde bulunan, 1950’li yıllarda yapılan tarihi yapısı ile miras sayılabilecek Ziraat Bankasının yıkılmamasını ve buranın tarım müzesi olarak şehre kazandırılması taleplerini desteklediklerini açıkladı.
Kahramanmaraş’ın tarım bakımından oldukça özel ve önemli bir yeri olduğunu, tarihsel süreçte de çok önemli tarımsal gelişmelerin bu bereketli topraklarda gerçekleştiğini bildiren Başkan Dumlupınar, mevcut Ziraat Bankası binasının aslına uygun olarak Tarım Müzesine dönüştürülmesinin Kahramanmaraş Tarımının tarihsel sürecinin canlandırılmasına çok büyük katkı olacağını bildirdi.
İnteraktif bir müze sayesinde de sadece tarım aletlerinin sergilendiği bir müze olmaktan çok şehrimize ait, şehrimizle özdeşleşmiş ilk aklımıza gelenlerden mesela Kahramanmaraş Sarı Çeltiği gibi bazı ürünlerine ait numune ve bilgilerin de burada sergilenebileceğini söyledi.
Bunların yanı sıra, Kahramanmaraş’ta çiftçilik yapan insanların Türkiye’nin birçok yerinde tarımsal ürünlerin yetiştirilmesinde öncülük ettiğini, öne çıkan bu insan portrelerinin de buralarda sergilenmesinin şehrimiz açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.
Başkan Dumlupınar; “Kahramanmaraş’ın bereketli toprakları, yüzyıllardır Elbistan’dan doğarak nazlı nazlı akan Ceyhan nehri tarafından sulanmaktadır ve tarımın beşiğidir. Kahramanmaraş’a tarım müzesi çok yakışır” diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: TE Bilişim